Cuma, Mart 05, 2004
kahvemin sürekli aynı çok sıcaklık derecesinde olmasından hoşlanmazken ve onu ancak bi gıdım soğuduktan sonra içebilirken, kahvemi belli bir sıcaklık derecesinin altına düştüğü noktada içememekteyim. kahve içme hızımla oynayarak yaptığım çeşitli soğuma hızı yakalama deneylerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından - ki bu başarızlığın sebepleri daha sonra "işe dalmak ve kitaba dalmak- kahveniz bu kadar ihmal edilmeyi hakketti mi? isimli kitabımda incelenecektir- kendime kahveyi sıcak tutan termos- bardaklardan edinmeye karar verdim. fekat kafamı kurcalayan, kahveyi ilk hazırladığım haliyle deil azcık soğuduktan sonra içme ihtiyacımın bu duruma çomak sokması. şu durumda o zaman yapılacak tek şey azıcık soğuduktan sonra denen ısı miktarının ne kadar olduğunu öğrenmek, ve ardından sonra suyu o dereceye kadar ısıtıp sona hemen termos bardağa boca etmek. ne yazık ki başka çözüm göremiyorum. yaşasın dünya barışı, yaşasın son damlasına kadar zevkle içilen kahveler!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder